Groen & Schoon

Duurzaam

MVO

In de omslag richting een duurzamer Nederland krijgen bedrijven steeds meer de uitdaging om invulling te geven aan haar MVO-beleid. Op allerlei gebieden bestaat de taak om op zoek te gaan naar duurzame alternatieven. Met ons bent u verzekerd van een MVO verantwoorde keuze.

ISO 14001

Wij maken uitsluitend gebruik van schoonmaakmiddelen van het merk Ecover. Deze voldoen aan de criteria van de extern gecontroleerde norm ISO 14001. De middelen zijn o.a. biologisch afbreekbaar zodra deze in het grondwater terecht komen. Dit is op zich al een enorme winst, aangezien er bij het gebruik van traditionele schoonmaakmiddelen tienduizenden liters drinkwater extra nodig zijn om alles weer te neutraliseren.

Verantwoorde keten

Daarnaast heeft onze leverancier (Ecover) haar milieubeleid uitgebreid tot alle afdelingen van het bedrijf, van productie tot marketing. De flessen worden bijvoorbeeld gemaakt van suikerriet! Alle CO2 uitstoot die plaats vindt bij de productie van de flessen, de schoonmaakmiddelen en de levering daarvan wordt vervolgens weer gecompenseerd. En dat is slechts een kleine greep uit hun wereldwijd met Awards beloonde beleidsvoering.

Concrete maatregelen

Deze lijn trekken wij graag door binnen ons bedrijf Groen & Schoon. Aan de hand van concrete maatregelen verminderen wij de milieubelasting waar mogelijk. Wij gaan bijvoorbeeld zuinig om met waterverbruik en energieverbruik. Ons transport gebeurt (bijna) volledig elektrisch of met onze herkenbare bakfiets. Wij werken actief mee aan een juiste afvalscheiding binnen onze klantenkring.

Social Return

Schoonmaak leent zich uitstekend voor re-integratie van mensen met een lange afstand tot de arbeidsmarkt. Milieuvriendelijk schoonmaken biedt zelfs extra perspectief, aangezien onze medewerkers een voldaan gevoel overhouden omdat zij op hun manier meehelpen aan ‘een betere wereld’! Wij bieden begeleiding op maat. 

Advies

Tot slot kunnen wij u actief advies bieden op verdere verduurzaming binnen uw eigen bedrijfsvoering. Ons bedrijf werkt namelijk nauw samen met met andere bedrijven in Enschede, die het principe van Cradle 2 Cradle volgen, onder andere op het gebied van duurzame catering, transport, bouwmaterialen en koeriersdiensten.

Kortom, wij maken niet alleen schoon, maar denken ook met u mee op tal van andere gebieden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *